Vragen

FAQ

Veiligheid

Als je een boot huurt gaan wij er van uit dat je kan zwemmen. Is dit niet het geval, doe dan een zwemvest aan. Deze kan je bij ons bij de incheck vragen. Voor het huren van een zeilboot is enige zeilervaring vereist.

Voorbereiding

Zorg er voor dat je goed voorbereid het water op gaat. Luister goed naar de instructies en let goed op de weersvoorspelling. Neem bij warm zonnig weer voldoende te drinken, zonnebrand en een zonnebril mee.

Boot en uitrusting

Ga netjes met de boot en inventaris om. Aan het eind van de vaartocht dient de boot weer schoon en netjes te worden afgeleverd.

Je kan bij Sloep&Meer heel eenvoudig zelf reserveren door middel van ons online boekingssysteem. Je kan ook per e-mail, whatsapp of telefonisch reserveren. Deze informatie vind je onder contact in het menu. Vergeet u niet het type boot, de datum en tijd, je naam en telefoonnummer te vermelden.

Als de gewenste boot nog vrij is ontvang je van ons een bevestiging van je reservering per e-mail.

Lukt het niet met boeken, kom je er niet uit of heb je specifieke wensen, neem dan even contact met ons op zodat wij je verder kunnen helpen.

Hoogseizoen is in de maanden Juli en Augustus. De weekenden daarvoor en in September is het ook druk en wordt er daarom alleen maar hele dag verhuur gedaan. Op de dag zelf kan er gekeken worden of er nog een sloep vrij is voor een halve dag.

Na je reservering ontvang je een bevestiging per e-mail waarin het totale huurbedrag staat en de borg. 
Bij het inchecken betaal je beiden bedragen contant of per pin. 
Na de eindcontrole en het uitchecken ontvang je de borg weer terug zoals je deze betaald hebt. 

 1. Je hebt bij de contactgegevens een hotmail, live of outlook e-mailadres ingevuld. Bij deze adressen komt onze bevestiging vaak in de ongewenste mail (spam/junk) box terecht. Daar zal je in de meeste gevallen onze bevestiging of reactie terugvinden. Oplossing: klik met de rechtermuisknop op de mail en geef aan dat dit geen ongewenste mail is.
 2. Je hebt bij contactgegevens een onjuist e-mailadres opgegeven. Zodra wij dit merken zullen wij telefonisch of per whatsapp bevestigen of reageren.
 3. We hebben nog geen tijd gehad de beschikbaarheid te controleren en te reageren. In de meeste gevallen kunnen wij de aanvraag snel bevestigen, heb je binnen een paar uur nog niets ontvangen, neem dan even telefonisch contact op.

Onze schepen zijn WA+casco verzekerd. Tijdens de huurperiode is de huurder volledig aansprakelijk voor het schip, de bemanning en eventuele schade aan andere objecten of personen. Gelukkig wordt bijna nooit schade gevaren, mocht dit toch gebeuren dan is dit in bijna alle gevallen gedekt door de verzekering. De borg dient ter dekking van het eigen risico. De borg zal dan ook ingehouden worden in geval van schade of verlies.

De borg die je betaalt is meteen het eigen risico van de verzekering. Hierdoor ben je bij schade er van verzekerd dat je (mits je je aan de regels van de verzekeringspolis houdt en er geen gederfde inkomsten zijn) nooit meer dan de borg kwijt bent. 

Bij terugkomst en na controle van de boot storten wij de borg (na aftrek van de nog te verrekenen kosten c.q. schade) terug.

Het is dan afhankelijk van de banken hoe snel het geld weer op je rekening staat. Van Nederland naar buitenland, duurt dit meestal twee dagen en binnen Nederland bijna altijd meteen. Bij een reservering op een creditcard, kan dit langer duren (daar kunnen wij helaas niks aan veranderen en ligt aan de bank).
Bij contant krijg je het dezelfde dag weer contant terug.

Mocht je de borg na 7 dagen nog niet hebben terug ontvangen, neem dan even contact met ons op.

Voor de verzekering moeten wij vaststellen dat jij wel de persoon bent die de boot huurt. Dit doen we door middel van een geldig legitimatiebewijs van de huurder. 

Na de verhuurperiode wordt de kopie van je legitimatie vernietigd. 

Op onze boten heb je geen vaarbewijs nodig. 

Onze sloepen zijn zeer eenvoudig te varen. Voor vertrek geven wij indien gewenst duidelijk uitleg over de werking, de vaarregels en het vaargebied. 

Wij stellen het op prijs als je bij reservering wel even aangeeft als je nog nooit gevaren hebt. Dan kunnen wij extra tijd inplannen voor een uitgebreide vaarinstructie. 

Voor het huren van een zeilboot is wel enige zeilervaring gewenst.

Bij ons kan je vanaf 18 jaar een boot huren.

Pas je kleding aan want het voelt op het water is het altijd frisser dan in een stad. Vul daarom niet alleen je picknickmand met hapjes en drankjes maar neem ook een tas mee met een jas of trui. Als je gaat zeilen is een zeil- of regenpak (ook bij mooi zeilweer) handig voor het opspattende buiswater. En bij zonnig weer vergeet dan je zonnebril, een hoed, zonnebrand, een badlaken en je badkleding niet.

Langs de Veerdam zijn er vaak volop gratis parkeerplaatsen aan een zijde van de weg. Tevens is er aan het begin van de Veerdam een grote parkeerplaats waar je gratis kan parkeren.

Wij verwachten dat je netjes en zuinig omgaat met onze huurboten, de vaargebieden en respect hebt voor andere watersporters en aanwonende. Laat geen afval achter in het water, op eilanden of in de huurboten maar neem het mee en deponeer het in een van de grote vuilcontainers naast ons kantoor.

Lever de boot schoon in bij terugkomst. Dit bespaart je schoonmaakkosten van minimaal ‚ā¨35,- welke wij van de borg inhouden.¬†

We verwachten dat je de algemene vaarregels respecteert ‚Äď deze vaarregels gelden voor iedereen op het water.

De belangrijkste regel is dat je altijd aanvaringen moet zien te voorkomen! (ook al meen je voorrang te hebben) goed zeemanschap heet dit. Iedereen is een dagje voor zijn plezier uit op het water en niemand zit op schade te wachten.

Vaar een duidelijke koers laat tijdig zien wat je van plan bent.

Wil je ergens aanleggen, kijk dan goed of er genoeg plaats is en kom rustig aanvaren. Lukt het de eerste keer niet, vaar dan rustig nog een rondje en probeer het opnieuw. Vraag iemand in je boot of een behulpzame watersporter aan de wal om de boot af te houden zodat je niet tegen de kant/steiger botst. En leg de boot goed vast met een degelijke knoop.

Vaar niet onnodig door de snelvaargebieden, deze zijn bestemd voor speedboten, jetski’s etc. Deze gebieden zijn aangegeven met gele boeien.¬†

Ook aan boord moet de schipper de BOB zijn! 

Het is verboden om zonder onze toestemming door de sluis de Oosterschelde op te varen. Op de Oosterschelde staat veel stroming en zijn veel ondieptes. Ook is er veel golfslag en grote scheepvaart.  Indien wij dit constateren op de GPS wordt standaard de borg ingehouden.

Bij halve dag en daghuur kan je bij onweer, stortregen en harde wind (windkracht 6 of meer) je de reservering tot 2 uur voor vertrek kosteloos omboeken naar een andere datum. Bij een beetje regen en tot en met windkracht 5 kan er gewoon gevaren worden.

Wij verhuren vanaf een halve dag (4 uur). 
De huurperiodes zijn:

 • 09:30-13:30
 • 14:00-18:00
 • 09:30-17:30

En natuurlijk meerdere dagen, weekenden, midweken en weken. 

Als je korter wilt varen kan dat, maar je huurt en betaalt minimaal voor de gekozen huurperiode.

Huisdieren zijn op onze schepen in principe niet toegestaan omwille van hygiene en schade aan het teak en de kussens. Op de Weco 635,¬†Gulden Vlies 780 en de Phoenix 21 sloepen worden honden toegelaten. De extra kosten per hond bedragen ‚ā¨15. De boot dient schoon ingeleverd te worden.

Voor vertrek zorgen wij er voor dat er voldoende brandstof in de tank aanwezig is voor een hele dag varen. 

Indien je de boot voor een langere periode huurt krijg je een volle tank brandstof mee. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor het tijdig bijtanken met de juiste brandstof en de kosten hiervan. Indien gewenst kunnen wij hierin assisteren.

Bij een sloep met inboardmotor kan je op een volle tank gemiddeld 3 hele dagen varen en bij een buitenboordmotor ongeveer 1 dag.

Dat mag zeker! We adviseren je zelfs voldoende te eten en te drinken mee te nemen. Let er wel op dat je geen glaswerk meeneemt, zo voorkom je glasscherven in de boot.

Je kan natuurlijk ook onderweg aanleggen bij een van de restaurants aan het water of in Veere. 

Wij bieden ook lunch en borrelpakketten aan, deze vind je hier.

Voor vertrek krijg je van ons een vaarkaart mee van het vaargebied. 

Lever deze ook weer bij terugkomst bij ons in.

 • Vaar altijd stuurboord (rechts)
 • Vaar altijd in de vaargeul tussen de groene en rode boeien.
 • Beroepsvaart, zoals rondvaartboten en pontjes hebben altijd voorrang
 • Wees duidelijk in de koers die je vaart
 • Het is verboden om onder invloed van alcohol of drugs een boot te besturen
 • Gooi geen anker uit in de vaargeul (tussen de grote rode en groene boeien)
 • Blijf op het Veerse Meer
 • Neem nooit onnodig risico‚Äôs, veiligheid gaat boven alles
 • Leg alleen aan waar dat mag. Leg rustig aan, zorg er voor dat de boot niet tegen de kant botst en maak de boot goed vast.

Hoe kan ik me het beste voorbereiden?

Pas je kleding aan want het voelt op het water is het altijd frisser dan in een stad. Vul daarom niet alleen je picknickmand met hapjes en drankjes maar neem ook een tas mee met een jas of trui. Als je gaat zeilen is een zeil- of regenpak (ook bij mooi zeilweer) handig voor het opspattende buiswater. En bij zonnig weer vergeet dan je zonnebril, een hoed, zonnebrand, een badlaken en je badkleding niet.

Wij verwachten dat je netjes en zuinig omgaat met onze huurboten, de vaargebieden en respect hebt voor andere watersporters en aanwonende. Laat geen afval achter in het water, op eilanden of in de huurboten maar deponeer dit in de vuilcontainers op de eilanden of in een van de grote vuilcontainers naast ons kantoor.

Lever de boot schoon in bij terugkomst. Dit bespaart je schoonmaakkosten van minimaal ‚ā¨35,- welke wij van de borg inhouden.¬†

We verwachten dat je de algemene vaarregels respecteert ‚Äď deze vaarregels gelden voor iedereen op het water.

De belangrijkste regel is dat je altijd aanvaringen moet zien te voorkomen! (ook al meen je voorrang te hebben) goed zeemanschap heet dit. Iedereen is een dagje voor zijn plezier uit op het water en niemand zit op schade te wachten. 

Vaar altijd stuurboord (rechts) in de vaargeul tussen de rode en groene boeien. Vaar een duidelijke koers en laat tijdig zien wat je van plan bent.

Gooi geen anker uit in de vaargeul (tussen de grote rode en groene boeien.

Beroepsvaart, zoals rondvaartboten en pontjes hebben altijd voorrang

Wil je ergens aanleggen, kijk dan goed of er genoeg plaats is en kom rustig aanvaren. Lukt het de eerste keer niet, vaar dan rustig nog een rondje en probeer het opnieuw. Vraag iemand in je boot of een behulpzame watersporter aan de wal om de boot af te houden zodat je niet tegen de kant/steiger botst. En leg de boot goed vast met een degelijke knoop.

Vaar niet onnodig door de snelvaargebieden, deze zijn bestemd voor speedboten, jetski’s etc. Deze gebieden zijn aangegeven met gele boeien.¬†

Ook aan boord moet de schipper de BOB zijn! 

Het is verboden om zonder onze toestemming door de sluis de Oosterschelde op te varen. Op de Oosterschelde staat veel stroming en zijn veel ondieptes. Ook is er veel golfslag en grote scheepvaart.  Indien wij dit constateren op de GPS wordt standaard de borg ingehouden.

Heb je een vraag?